En helt vanlig morgon

kl är 01.15 och mitt första alarm på mobilen ringer….. Jag går alltid och lägger mig som vanligt, låtsas att det är en ”vanlig” natt. Borstar tänderna och hoppar i pyjamasen, även om jag ofta bara sover två-tre timmar. Den vanliga frågan är såklart om det är svårt att gå upp ;) Nja inte särskilt svarar jag….. Det mesta är förberett innan jag lägger mig. Alla termosar är ”preppade”, kaffebryggarn laddad. Planering i minsta detalj.

Jag tänder ytterlampan, den ser hästarna från hagen…..då vet dom, snart kommer hon. Man skulle kunna tro att jag väcker hästarna och får släpa in dem i stallet? Men nej, de står tom ofta vid grinden och väntar. Alla vill följa med! Åh mina fantastiska hästar . Inne i boxarna väntar en hötuss, Sen sätter jag mig utanför stallet och dricker en kopp kaffe, nu är kl snart 02.00 och gästerna kommer. Birk sitter vid min sida och håller span. Det är helt tyst ute! Och mörkt! En ironisk grej är ju att jag är liiite mörkrädd…. Ha ha ha, inte kul när jag måste hämta hästarna ensam i skogen. Mysigt och skrämmande på samma gång.

Strax efter halv tre brukar vi sitta upp ute på stallbacken. Vi skrittar ut genom allén. Hästarna som inte fick följa med står och tittar…. Birk håller kolla så att alla är med. Fortfarande alldeles tyst ute. Runt kl 03 brukar fåglarna vakna, det är en härlig känsla när man vet att dagen börjar gry.

Ingen morgon är den andra lik.

Nån gång mellan kl 6 och 7 brukar vi komma tillbaka till gården. Hästarna står inne en stund och får lite frukosthavre och flugspray innan jag släpper ut dem i hagen. Sen mocka ur boxarna, sopa stallet. Packa upp sadelväskorna, diska termosar m.m – nånstans här brukar jag sätta mig och pausa en stund med ev kaffeskvättar som finns kvar ;) Det här kommer låta otroligt kanske, men sen tvättar och smörjer jag all utrustning, varje gång! Eftersom allt läder doppas i saltvatten varje ridtur, så behövs det, jag lovar.I gengäld så är mina grejer alltid supermjuka, och jag avskyr styvt läder.

Nu är kl 8, och jag borstar tänderna ( igen ) och sätter på mig pyjamasen ( igen ). Jag har kommit på att jag kan nästan ”lura” kroppen då, att tro att det är dags att gå och lägga sig ;) Jag brukar ligga vaken en stund och alldeles uppspelt gå igenom alla foton på mobilen jag tagit av morgonens soluppgång, ganska ofta väcker jag min man ( som har semester ) och viskar – Älskling det va en helt magisk soluppgång……-Du Måste vakna och titta!! Sen sover jag i 2-3 timmar och när jag vaknar tittar jag på alla foton en gång till.

Energin och lyckan jag tankar på natten går inte att värdera.

Soliga hälsningar Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>