Årets första Gryningsritt.

Natten mellan 6 & 7 Juni. Åh vilken morgon. Helt otroligt!

Det var vindstilla, och ljummet i luften. Två tjejer kliver ur bilen på gårdsplanen kl 02.00, den ena var här och red till soluppgången förra sommaren. ( bra betyg skulle jag säga ;)  Jag minns förra årets ritt med henne. Oj vilken dimmig natt det var. Raka motsatsen i till den här turen.

När vi startade från gården, så var både Ljósi och Blesi pigga och taggade! Gandur som gick sin första nattritt, såg minst sagt förvånad ut. Gullhästen. Han fann sig snabbt. Och verkade njuta lika mycket som vi. Som sällskap hade vi göken till höger och näktergalen till vänster.

Lausviken låg spegelblank. Riktigt lågvatten med stora sanddynor. Det är vid såna här tillfällen som jag uppskattar vana ryttare. Dessa tjejer  va dessutom toppenduktiga. Ljósi och Blesi bjöd på några riktigt snabba galopper.

När kyrkklockan slog sju, släppte vi ut hästarna i hagen hemma, och jag gick och la mig  ett par timmar. ( även om det är väldigt svårt att somna, när man är så löjligt lycklig och pigg av solens första strålar. ) Jag längtar till nästa tur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>